Talepædagogisk tilbud på Maglebjergskolen

Talepædagogerne kommer fra Kommunikationscentret i Hillerød. Et center med kompetencer indenfor syn, hørelse, teknologi, tale og kommunikation.

Talepædagogerne underviser de elever, der har behov for tale/kommunikationsundervisning. Undervisningen kan være tilrettelagt som eneundervisning og holdundervisning eller kan foregå i elevens klasse/gruppe.

En del af skolens elever bruger alternativ og supplerende kommunikation (ASK), og talepædagogerne samarbejder med forældre og skolens personale om udvikling og anvendelse af visuelle symboler, tegn til tale, talecomputere, kommunikationsbøger, kommunikationstavler og strukturhjælpemidler til de enkelte elever.

Talepædagogerne har kendskab til teknologi på taleområdet og indgår i samarbejde med både forældre, lærere og pædagoger om f.eks. Roll-talk, PODD, Her Bor og andre kommunikationshjælpemidler.