Traditioner på Maglebjergskolen

Fredagssamling
Hver fredag samles alle skolens elever i skolens aula. Vi synger mange forskellige sange, så der både er for de yngste og de ældste elever. Der er laves tegn til tale til alle sangene, og eleverne har også mulighed for at følge med i sangene på computer, hvor sangene vises med tekst og billeder. Musikken spilles af skolens husorkester.
Klasserne kan optræde til fredagssamlingen. Udover at synge fællessange bliver der også danset og fejret fødselsdag.

Skolernes motionsdag
Vi deltager selvfølgelig også i skolernes motionsdag, hvor eleverne bliver udfordret i form af forskellige typer af orienteringsløb i skolens nærområde.

Jul
Vi holder to samlinger i aulaen efter 1. søndag i advent. Om mandagen synger vi adventssange og tænder lys i adventskransen og om fredagen har vi julesange. Nogle gange er der ekstra julerier til fredagssamlingen. Den 13. december er der en klasse der går Lucia. Lynge Kirke afholder en julegudstjeneste målrettet skolen. Den sidste dag før juleferien samles vi i aulaen og går rundt om juletræet.

Feature
I uge 9 er der featureuge på skolen, og aulaen og klasselokalerne forvandles til værksteder. Alle arbejder på tværs af klasserne i mange forskellige værksteder, eleverne er sammen med kendte voksne og på elevernes præmisser. Ugen afsluttes med fælles fremvisning af gruppernes arbejde.

Fælles idrætsdag
I juni har vi idrætsdag sammen med 3 andre specialskoler (Skolen ved skoven, Skolen ved Kæret og Grydemoseskolen). Idrætsdagen afholdes på skolerne hvor eleverne er inddelt efter indskoling, mellemtrin og udskoling. Eleverne køres i busser til den skole der arrangerer for klassetrinnet. På skolen opdeles eleverne i mindre grupper bestående af elever fra de andre skoler med kendte voksne.

Hockeyturnering
Fire gange om året afholder skolerne en hockeyturnering, hvor skolerne stille med hold i forskellige niveauer. Turneringen varer en hel dag og der er pokal til vinderholdene.